Resepi : Pekasam Daging

Salam Uolls,

Dah lunch? Pasal bab2 makan ni, i teringat kat satu lauk yang 200% sure akan membuka selera semua orang. Kecur air liur walaupun sekali pandang...mihmihmih.




Haaaaa uolls, nampak sedapkan. Tapi memang sedap puunnnnnn...yummeh! Nasi panas, telur kicap, pekasam daging = HEAVEN! Kalau makan tiap hari pon sanggup kot...lalalala.

Senang kacang je nak masak pekasam daging ni.

Bahan:

1 peket daging pekasam
1 Biji bawang besar
3 Biji Lada merah
5 Biji Cili padi
1 Biji Limau kasturi
Sedikit minyak untuk mengoreng

Cara: 


Tidak perlu dibasuh. Jika terlalu besar boleh dipotong daging pekasam nipis-nipis. 
Goreng dengan sedikit minyak. 
Bila daging dah masak, masukkan bawang besar, lada dan cili padi yang dipotong. Gaul sampai bawang dan lada layu masak. 
Angkat, perahkan asam limau. Sedia untuk dimakan.


Ni peketnya. Berat 200gm. RM18 pos RM6 sm RM9 ss.

Comments